Asuntomessut Tuusula 2020

Lasiterassi ja talojen ”nimet”

Meillä on uusi yhteistyökumppani Nordrum.

Mutta ensin pieni taustoitus asiaan. Me päätettiin nimetä talot yhteistyössä päänäytteilleasettaja Colornovan kanssa Classiciksi ja Moderniksi, jotta olisi helpompi seurata kummasta puhutaan. Johannan perheen puoli (ruskea talo) on Classic ja Viivin perheen talo (harmaa talo) Moderni. Se kertoo ehkä myös hieman tyylisuuntia sisustukseen ja suunnitteluun.

Classic taloon haluttiin alusta lähtien lasiterassi. Kuten aikaisemmin olemme kertoneet niin tontin pienuus on aiheuttanut paljon haasteita suunnittelussa. Yksi haasteista on ollut valon määrä kun kaksi isoa taloa mahdutetaan pienelle tontille. Käytännössä tämä tarkoitti etenkin Classic talossa, että talo jää kahden ison talon väliin ja laidoille vain muutamia metriä vapaata tilaa. Talomme sivuille ei siis monia ikkunoita suunniteltu, koska valo pysähtyy kuitenkin toisiin taloihin ja isoista ikkunoista saisimme katsoa vain seiniä, tästä syystä oli selvää, että haluamme lasiterassin, ei esimerkiksi kiinteitä seiniä terassin jatkeeksi, joka maksimoi valon määrää etelän suunnasta. Viivin perhe taas nuo seinät teki, koska he halusivat terassin ylhäälle jossa saunakin on. Heillä myös paljon vapaata tilaa etelä-länsi-suunnassa, joten heidän puoli saa enemmän valoa muuten.

Kartoitimme monia valmistajia ja löysimme niiden joukosta Nordrumin. Yritys on itse asiassa valmistanut lasiterasseja Ruotsissa jo vuodesta 1965, joten ihan uudesta yrityksestä ei ollut kyse (mitä pidimme hyvänä). Nordrum on kuitenkin uusi tulokas Suomen markkinoille ja he ovatkin vahvasti mukana ensi vuoden messuille kahdella pisteellä, omallaan ja meidän talossa!  Yhteistyö oli alusta saakka heidän kanssaan sujuvaa ja lisäksi heiltä löytyi juuri meille sopiva malli Avan.

Avan Nordrum kuva.png

Talossamme tulee näkymään muutenkin puu-teema pinnoissa ja tämän lasiterassin runko on tehty kuusesta ja liimapuusta, jonka voimme  maalata talon väreihin ja teemaan sopivaksi. Lisäksi pidimme tuosta katon muodosta, se jotenkin näyttää retrolta, mutta modernilla otteella. Sellaista haluamme talomme henkivän muutenkin.

Nordrumin kuvaston, joka oli mielestämme tyylikkäin mitä tuli vastaan, voi tilata heidän kotisivuiltaan www.nordrum.com

Nordrum katalogi

Lisätietoja Nordrumista:

Insta: www.instagram.com/nordrum.suomi/

Facebook: www.facebook.com/nordrumsuomi/

0 comments on “Lasiterassi ja talojen ”nimet”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: