Kyse ei suinkaan ole maapohjista, vaan talojen pohjapiirustuksista! Niitä on hiottu, hiottu ja vielä kerran hiottu. On ollut hyvin haastavaa saada toimiva pohjaa. Tontilla talojen tila on hyvin kapea. Sen vuoksi on jouduttu tekemään kompromisseja ja luopumaan haaveista, kerta toisensa jälkeen.

Meille oli tärkeää, että alakerrassa on yksi makuuhuone, suihkut molemmissa kerroksissa ja kodinhoitohuone alakerrassa. Nähtyämme tonttimme, meille oli selvää, että sauna sijoittuisi yläkertaan. Saunaan piirrettiin iso ikkuna, jotta saunoessa näkyy puistomaisema.

Pohja
Alakerran pohja

Alakerran pohjasijoittelussa oli useita vaihtoehtoja. Laitetaanko suorat vai U-malliset portaat? Haaveissa oli suorat, mutta käytännön syistä päädyimme U-mallisiin. Portaiden malli määritteli pohjan, joten ne oli isossa roolissa.

Kodinhoitohuoneeseen tulee tila meidän vanhempien arkivaatteille, jolloin yläkertaan täytyy kuljettaa vain lasten vaatteet. Unelmana olisi ollut, että kodinhoitohuoneen yhteydessä olisi ollut koko väen vaatesäilytys, mutta tässä tilanpuute tuli vastaan.

Ylakerta
Yläkerran pohja

Meillä on kaksi lasta, joten ajattelimme, että heillä tulee myöhemmin olemaan omaa rauha yläkerrassa, ja meidän vanhempien makuuhuone alakerrassa. Pyykkirumbaa avittaa hieman pyykkikuilu, jota pitkin vaatteet tippuu ylhäältä suoraan pyykkikoriin kodinhoitohuoneeseen. Meiltä löytyy myös yläkerrasta lasten huoneiden lisäksi työhuone sekä vieras/oleskeluhuone, josta pääsee parvekkeelle.

Elävä  tuli ja takka on ollut meillä haaveena, ja sen me saimme! Meille tulee moderni pönttöuuni Aida, ja se onkin aivan ihana! Uuni tulee Tiileriltä. Olemme saaneet sieltä  todella hyvää ja asiantuntevaa palvelu, suosittelemme lämpimästi. Me emme vielä tiedä väriä, mutta vaihtoehtoja on todella paljon. Kurkatkaa vaikka Tiilerin sivuilta!

Kuva: https://tiileri.fi/tuote/aida/
Kuva: https://tiileri.fi/tuote/aida/

Nyt siis odottelemme sokkelien valua, alkaa tuntua jo vähän enemmän todelliselta!

-Viivi

0 comments on “Pohjasta asiaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: