Haimme messutonttiamme toisella kierroksella eli kyseessä oli ensimmäiseltä kierrokselta vapautuneet tontit. Hakemuksen täyttämiseen meni viinipullo jos toinenkin, mutta se saatiin palautettua muutamaa minuuttia ennen takarajan umpeutumista.

Viiniä, viiniä ja lisää viiniä!

Kun tontin saaminen varmistui, aloimme luonnollisesti kontaktoida talovalmistajia. Meillä oli mielessä melko selkeät speksit neliömäärästä ja huonejaosta. Ajattelimme että tarjouksia vain kilisisi sähköpostiin, mutta ei se ihan näin mennytkään. Jokaisella talotoimittajalla oli omat väylänsä mihin kautta tuli ottaa yhteyttä. Toisilla yhteydenottolomakkeet ohjautuivat paikallisille myyjille, toisilla pääkonttorille, joillain luultavasti bittiavaruuteen kun vastauksia ei koskaan kuulunut.

Noin kolmannes kontaktoiduista talovalmistajista ilmoitti jo heti alkuunsa, että olivat sopineet jo yhteistyöstä tai ostaneet oman tontin messuilta. Tämä oli ymmärrettävää, sillä olimme puolisen vuotta muita rakentajia jäljessä. Sitten alkoikin selvitystyö. Myyntipuheiden takaa piti hahmottaa mitkä talovalmistajat olivat todella kiinnostuneita meidän tontistamme asuntomessukohteena ja ketkä vastailivat lähinnä lisämyynnin toivossa.

Selkeänä tavoitteenamme oli löytää talotoimittaja, joka lähtisi itse mukaan pääyhteistyökumppanina. Osa tarjosi mahdolliseksi vaihtoehdoksi jotain omaa yhteistyökumppaniaan, kuten keittiö- tai lattiatoimittajaa. Nämä jätimme pois laskuista alkujaan, koska paletin kasaan saaminen tuntui liian työläältä.

Vaikka virallisesta ”aloituksesta” on jo neljä kuukautta, olemme edelleen siinä vaiheessa, että odottelemme tarjouksia… Prosessin aikana on selkiytynyt (ainakin meille naisille), ettei tarjousta annetakaan toivelistojen ja pohjahahmotelmien perusteella. Tarvitaan tarkat pohjat, kattomateriaalit, valmiustasot, ikkunoiden sijoittelu. Pitää ottaa huomioon naapurin suunnitelmat, paloturvallisuusmääräykset ja ilta-auringon hyödyntäminen.

Emme tule saamaan vertailukelpoisia tarjouksia, koska tarjoukset tulevat muuttovalmiina tai ”levyvalmiina”. Levyvalmis meidän tapauksessa tarkoittaa sitä, että kaikki lattiasta kiinteisiin kalusteisiin kilpailutamme itse.

Eli aloituksesta on nyt neljä kuukautta, emmekä ole vielä saaneet mitään konkreettista jonka kanssa voisi edetä. Oikea aloitus alkanee silloin, kun talotoimittajan kanssa on nimet paperissa. Ja se aivan todellinen silloin kun kuokka iskee maahan tontilla. Silloin on ehkä tarvetta kilistellä.

 

0 comments on “Aloitus ja todellisen aloituksen välinen aika

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: