Ajatuksia Asuntomessut 2020 Asuntomessut Tuusula 2020 Rakentaminen Talopaketti Viivi

”Mä en ainakaan ikinä rakentais, oottekste hulluja?”

Olen kuullut otsikon lausahduksen matkan varrella jo useammasta suusta. Kuulostaa tutulta, sillä vuosi sitten ajattelin itsekin samoin. Näin aina silmissäni projektin, joka venyy ja venyy eikä ne listatkaan ole ikinä paikoillaan! Yhdessä kodissamme nuo kokonaisuuden viimeistelevät pirulaiset laitettiin paikoilleen myyntikuvia edeltävänä päivänä. Huomioitakoon, että kyseessä ei edes ollut uudiskohde, vaan remontoitu yksilö. Rakennamme nyt ensimmäistä kertaa.

Messurakentaminen kiehtoo erityisesti aikataulun takia. Kaiken on oikeasti oltava valmiina tiettyyn päivään mennessä, piha mukaan lukien. Edelleen näen rakentamisen raskaana projektina, jolloin erotaan ja puolivalmis talo laitetaan halvalla myyntiin. Useita vuosia sitten kävelin rakenteilla olevan talon ohi. Talon seinässä oli kyltti ”Ero tuli, myynnissä, puhelinnumero….”. Huh, toivon totisesti, että tämä mielikuvani häviää projektin aikana.

Tässä asioita selvittäessäni olen todennut, että nykyajan avaimet käteen- paketeissa ei rakentajalle (luultavasti) tule niin paljon paineita. Meille useassa pankissa sanottiin, että älkää laittako budjettiin teidän oman työn arvolle mitään, ellette tosiaan ole alalla ja aika riittää tähän(kin) projektiin. Usein ihmiset laskevat omalle työlleen kymmenien tuhansien arvon ja siinä budjetti joissain tapauksissa menee pieleen. Eli jos pystymme jotain itse tekemään on se vain plussaa ja ehkä budjettia pienentävä tekijä. Meillä kaikilla on kuitenkin se oma työ josta pitäisi selvitä myös tämän projektin keskellä. Parempi siis luottaa ammattilaisten osaamiseen ja keskittyä itse siihen mitä parhaiten osaa.

Viimeksi kirjoitimme päätöksien teosta. Olen itse tosi nopea tekemään päätöksiä. Jos joku seinä olisi kivempi vihreänä niin aivan varmasti se illalla on vihreä. Tässä projektissa pitää kuitenkin miettiä ratkaisuja monelta kantilta. Vaihtoehtoja on niin paljon, enkä osaa päättää edes mikä olisi se tyyli, jota lähtisimme viemään eteenpäin. Joudun opettelemaan myös kärsivällisyyttä, sillä projektia ei saa valmiiksi päivissä vaan puhutaan vuosista…

Huomaan puhuvani kuin tämä olisi vain minun projektini ja päätökseni mutta onhan tässä toisena osapuolena ”perheen pää”. Luulen, että asioista tulee keskustella myös hänen kanssaan, ja se voi joskus (valitettavasti) vähentää niitä kaikkein värikkäimpiä vaihtoehtoja. Yksi unelmani on kukkatapetti, olen siitä puhunut jo useamman vuoden. Se ei ole vieläkään saavuttanut taloudessamme suurta suosiota, mutta onneksi minulla on tässä vuosi aikaa! (Kurkatkaa muuten Ellie Cashmanin tapetit, ne on upeita! https://www.elliecashmandesign.com/inspiration)

PS. Kävimme tänään tontilla, kyllä siinä vielä hetki menee kunnes talot on pystyssä.

Tuusulan Asuntomessut 2020
Meidän asuntomessutontilla näytti tältä lokakuussa 2018.

Näihin ajatuksiin ja tunnelmiin,

Viivi

 

0 comments on “”Mä en ainakaan ikinä rakentais, oottekste hulluja?”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: